De watermolen van Oele.
Volledig scherm
De watermolen van Oele. © Frans Nikkels

Nieuw plan voor kernen Beckum en Oele in de maak

BECKUM/OELE - Inwoners van Oele en Beckum spreken zich volgende week woensdag uit over wat zij de komende jaren willen aanpakken in hun dorpen. Het resultaat wordt verpakt in een Dorpsplan voor de jaren 2017-2020.

"Het is niet sexy om te stemmen op een dorpsplan, maar als je niet stemt moet je ook niet later gaan mopperen", zegt Paul ter Bekke, voorzitter van de Stuurgroep Werk aan de Winkel, die de avond samen met de Werkgroep Oele en de Dorpsraad Beckum heeft georganiseerd.

Hard nodig
De looptijd van het huidige dorpsplan eindigt in januari. Een nieuw dorpsplan is hard nodig. Tijdens een brainstormsessie in juni, waarbij pakweg 80 mensen aanwezig waren, werden tientallen onderwerpen genoemd die komende jaren aandacht verdienen. "Van de aanleg van fietspaden tot aan veiligheid en woningbouw voor starters", zegt Paul ter Bekke.

Reclame
Belangstellenden krijgen volgende week elk vijf stickers om aan te geven op welke onderwerpen het dorpsplan moet inzetten. "We hebben veel reclame gemaakt voor deze avond. We moedigen iedereen aan om te gaan stemmen, want in de jaren die volgen, zijn dit wel de onderwerpen die heel bepalend zijn voor Oele en Beckum", aldus Ter Bekke.

Agendapunten
Het huidige dorpsplan telt twaalf agendapunten zoals kleinschalige woningbouw, vestiging van een dorpswinkel, zichtwal langs de A35 en tegengaan van zwerfafval. De dorpswinkel in Beckum kwam er niet. "Mensen zouden er 20 euro per persoon per week moeten uitgeven om hem rendabel te maken. Uit een enquete bleek dat mensen daartoe niet bereid zijn. We zouden er alleen heengaan voor een vergeten pak vla of yoghurt."

poll

Carmel College Oldenzaal hoeft omstreden docent niet terug te nemen

Carmel College Oldenzaal hoeft omstreden docent niet terug te nemen

  • Radicale maatregel voor iemand die zijn mening uit (30%)
  • Prima, hieraan moeten mijn kinderen niet worden blootgesteld (50%)
  • Maar wat als de man extreemlinks was? (20%)
20 stemmen