Volledig scherm
© TC Tubantia

Nieuw plan voor wonen op Seahorse-terrein in Hengelo

HENGELO - Er zit eindelijk weer beweging in de plannen voor woningbouw op het Seahorse-terrein aan de Geerdinksweg.


Sinds de sloop van de oude KWF-fabriek in 2008 ligt het Seahorse-terrein braak. Alleen een klein gedeelte van de sheddaken is blijven staan.

In ijskast

Eigenaar BAM wilde er een nieuwe wijk bouwen, met 220 woningen. Maar als gevolg van de recessie verdween dat plan in de ijskast. Nu de markt weer aantrekt heeft BAM zich bij de gemeente Hengelo gemeld met een nieuw plan. Dat voorziet in de bouw van 110 woningen.

De gemeente juicht de ontwikkeling van het Seahorse-terrein toe. Het plan van BAM is zelfs al opgenomen in het woningbouwprogramma voor de komende tien jaar. Volgens wethouder Marcel Elferink wil BAM zo spoedig mogelijk aan de slag.

Realistischer

Het oude plan had een ‘hoogstedelijk’ karakter: met meer woningen, eventueel winkels en hoogbouw aan de kant van de Geerdinksweg. Het nieuwe plan is kleinschaliger en volgens de wethouder realistischer.

Er komen in totaal 110 woningen: rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. Verder wordt gedacht aan de uitgifte van een aantal kleinere vrije kavels, van 350 tot 450 vierkante meter. Volgens Elferink wil BAM het terrein gefaseerd ontwikkelen.

Sheddaken

Het is de bedoeling dat de overgebleven sheddaken van de KWF-fabriek blijven staan. Volgens gemeentelijk projectleider Joop Nijenhuis wil BAM de karakteristieke daken integreren in het plan. Maar welke functie ze krijgen, dat is nog niet bekend.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (46%)
  • Dit gaat wel heel ver (13%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (42%)
48 stemmen