Volledig scherm

Nieuwe invulling RED Engineers Challenge Twente in samenwerking met RTL4

ENSCHEDE - De vierde editie van de RED Engineers Challenge in Twente krijgt een nieuwe invulling. In samenwerking met het televisieprogramma GreenTech, dat wordt uitgezonden op RTL 4, is gekozen voor een uitvinderswedstrijd met een bredere focus op duurzaamheid, innovatie en ontwerpend leren. 

Dit jaar doen er 26 Twentse teams van basis- en voortgezet onderwijs mee die op zaterdag 9 juli in The Gallery in Enschede strijden om een plek in het televisieprogramma GreenTech. Deelnemende leerlingen werden de afgelopen maanden geprikkeld om het meest duurzame idee van Nederland te bedenken. Tijdens de RED Engeineers Challenge worden de ideeën die de wereld een stukje groener moeten maken aan de GreenTech jury gepresenteerd. De beste vier teams zullen Twente vertegenwoordigen op televisie.

GreenTech

Die teams zullen na de zomervakantie onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel gaan werken. De ontwikkelingen zijn te volgen via het televisieprogramma GreenTech. Aan het einde van iedere aflevering presenteren de kandidaten hun idee aan de vakjury die beslist of het team doorgaat naar de finaleronde. 

3D-printer

De vier Twentse teams gaan in de finale de strijd aan met teams uit de regio’s rondom Groningen en Rotterdam. De uiteindelijke hoofdprijs is een 3D-printer. Eén van de afleveringen van GreenTech wordt opgenomen in Enschede, in het Designlab van de Universiteit Twente.

Kijk voor meer informatie en de deelnemende scholen op twente.com/redengineers.

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (22%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (52%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (25%)
107 stemmen