Volledig scherm

Oma Gerrie (84) uit Enschede springt parachute

ENSCHEDE - Wat doe je wanneer je als bijna 84-jarige door je kleindochter wordt gevraagd om mee te gaan parachutespringen. Dan zeg je gewoon 'ja'. Dat deed althans Gerrie van Klaveren uit Enschede, die ondanks haar inderdaad bijna 84 jaren nog altijd in is voor spannende, nieuwe ervaringen.

"Die man zei: als ik op je schouder tik moet je je armen wijd doen. Dat deed ik en oh, het gevoel dat je dan krijgt! Je zweeft in de lucht, helemaal vrij... Echt, ik zou het morgen weer doen."

Gerrie van Klaveren twijfelde geen moment toen kleindochter Danique haar vroeg om mee te gaan parachutespringen op Texel. "Ik wilde dit eigenlijk mijn leven lang al. Ik was dus ook helemaal niet zenuwachtig. Danique en haar vriend Onno wel, die vonden het enger dan ik. Het was wel even lastig om in het vliegtuig te komen, zoiets gaat niet meer zo soepel. Eerst zouden we een vrije val maken en dan zou de parachute opengaan."

Wensen
Vervolgens: "Echt, ik wil het iedereen aanraden, dat is zó mooi! Maar ja, de meeste mensen durven niet hè? Terwijl je dat ook op hoge leeftijd kan doen. Er was daar ook een man van 91, die maakt elk jaar nog een sprong." Wat haar betreft gaat ze nog een keer. "Maar eerst wil ik met een helikopter vliegen, dat lijkt me ook mooi. En een vriendin van me zei laatst dat zweefvliegen ook zo geweldig is. Dus ik heb nog wel een wensenlijstje voor ik dood ga. Ja, je moet zo lang mogelijk leuke dingen blijven doen."

Volledig scherm

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (27%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (17%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (56%)
478 stemmen