Volledig scherm
Elise, Herman, Melissa, Chris en Bram van Ondertussen074. © Eigen foto

Ondertussen074 uit Hengelo via social media

HENGELO - Pensioenen, hypotheken en belasting? Nee, dat zijn meestal niet de onderwerpen die jongeren aanspreken. Platform Ondertussen074, een online initiatief voor en door jongeren in Hengelo, probeert daar via social media verandering in te brengen.

Website
Aanvankelijk deed Ondertussen074 dit via een site, maar de organisatie heeft besloten daarmee te stoppen. Coördinator Elise Lingbeek: „Jongeren maken aanzienlijk meer gebruik van platforms als Facebook, Instagram en YouTube. Daar gaan wij ons nu ook meer op richten.” Ondertussen074 deelt verder aankondigingen van evenementen, persoonlijke verhalen, info over opgroeien en ander advies voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Het platform werd in 2012 vanuit de gemeente opgericht, in de hoop jongeren in Hengelo beter te bereiken.

Redactie
Ondertussen074 bestaat momenteel uit acht jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Ze schrijven op vrijwillige basis artikelen of maken filmpjes. Ze komen zelf met ideeën, overleggen met elkaar via een gezamenlijke groepsapp en kunnen wel wat versterking gebruiken. Lingbeek: „Voorheen bestond onze redactie uit meer leden, maar in verband met het einde van de zomervakantie en het begin van nieuwe opleidingen zijn er dat nu minder. Het zou leuk zijn als meer enthousiaste jongeren bereidt zijn zich bij ons aan te sluiten.”

Zoektochten
De organisatie geeft ook aan op zoek te zijn naar de Hengelose Enzo Knol: iemand die zijn leven met anderen deelt via vlogs, een videodagboek online. Knol is zo’n beetje de bekendste Nederlandstalige vlogger. De onlinecommunity plaatst veel eigen geschreven artikelen op social media, maar deelt ook verschillende berichten van andere organisaties. „Het updaten van de socialmediaplatforms gebeurt ongeveer twee tot drie keer per dag”, weet Lingbeek.

Oproep
Een paar maanden geleden deed Ondertussen074 een oproep aan jongeren tussen de 12 en 25 die het leuk vinden grafisch te ontwerpen. De organisatie was op zoek naar een nieuw logo en gaf jonge ontwerpers in Hengelo de kans daarbij te helpen. Het logo is inmiddels klaar en wordt vrijdag 28 oktober via social media onthuld.

Meer over het platform Ondertussen074 is te vinden op:

Facebook: www.facebook.com/ondertussen074
Instagram: www.instagram.com/ondertussen074
Youtube: www.youtube.com/ondertussen074

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (71%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (21%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (8%)
850 stemmen