Volledig scherm
Projectontwikkelaar Dirk van de Ven (links) en directeur Peter Borkens © Frans Nikkels

Ontwikkelaar Walas nieuwe eigenaar van Spinnerij Oosterveld in Enschede

ENSCHEDE – Projectontwikkelaar Walas uit Heerlen wordt over enige maanden de nieuwe eigenaar van Spinnerij Oosterveld. Het bedrijfsverzamelgebouw is nu nog van de gemeente, maar die zette het in de etalage omdat zij haar vastgoed afstoot aan marktpartijen.

Walas gaat de zaken anders aanpakken. Spinnerij Oosterveld wordt opnieuw gepositioneerd, kondigen directeuren Dirk van der Ven en Peter Borkens aan. Communitymanagers noemen ze zichzelf. "Onderlinge samenhang is de sleutel tot succes. Het is de kunst om ondernemers bij elkaar te krijgen op zo'n manier dat zij meer succes hebben dan ze elders zouden hebben."

Community
In bedrijvencomplex Spinnerij Oosterveld staat nog 40 procent te huur. Toch betekent dat niet dat de loper wordt uitgelegd voor elke ondernemer die hier een ruimte wil huren. Hij/zij moet wel passen binnen de community, de groep huurders die in onderlinge saamhorigheid aan de groei van hun ondernemingen werkt.

Pand
Niet voor niets zullen de netwerkborrels in ere worden hersteld. Ook is op de begane grond een evenementenruimte gepland. Aan de buitenkant van het gebouw zal verder weinig te merken zijn van de nieuwe wind die er waait.

De oprichting van het nieuwe Twentse bedrijf Spinnerij Oosterveld BV, volle dochter van Walas Europe, is nu in volle gang. Ondertussen zijn vijf nieuwe medewerkers aangesteld, onder wie twee baliemedewerksters en een schoonmaakster. Daarnaast hebben twee DCW-medewerkers in de spinnerij een baan gevonden als huismeester. "En we hebben nog plannen voor begeleid werk." De gesprekken met huurders worden al gevoerd, nu Walas reeds verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van de voormalige spinnerij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Almelo zet wietkwekers meteen het huis uit

Almelo zet wietkwekers meteen het huis uit

  • Goed plan want ze doen iets strafbaars en gevaarlijks (78%)
  • Zo druk je ze alleen maar verder de criminaliteit in (11%)
  • Focus je op de dealer in plaats van de kweker (11%)
374 stemmen