Volledig scherm

Op Enschedesestraat in Hengelo worden regels aan laars gelapt

ENSCHEDE - Duidelijker kan de boodschap niet zijn. Fietsers, voetgangers en automobilisten mogen hier niet door. Toch gebeurt het met enige regelmaat dat mensen de borden 'over het hoofd zien' op de Enschedesestraat in Hengelo.

Nu de kruising Enschedesestraat-Wolter ten Catestraat er uit ligt, is het verboden om tijdens de reconstructie van deze weg door te rijden. Ondanks duidelijke borden en een omleiding voor auto's en fietsen lukt het niet om mensen tegen te houden. Bouwvakkers kijken er al niet meer van op dat een scootmobieler in alle rust de kruising oversteekt, terwijl een vrachtwagen net probeert een lading zand te lossen.

Lijndienst
Dat de wegen niet worden afgesloten met hekken, heeft te maken met de regeling die met Syntus is gemaakt. Met de vervoersmaatschappij is afgesproken dat ze tijdens het werk aan de weg gewoon door mogen rijden. Menig bus wordt achtervolgd door auto's die braaf hun knipperlicht aanzetten om duidelijk te maken dat ze ergens willen afslaan maar de lijndienst net zo lang achtervolgen totdat ze bij Karwei hun weg weer kunnen vervolgen.

De politie heeft al een aantal keren gecontroleerd en mensen op de bon geslingerd, mede op verzoek van aannemer Heijmans. Maar fietsers en automobilisten zijn blijkbaar niet te sturen.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (33%)
664 stemmen