Volledig scherm

Opvallende items tijdens veiling voor FC Twente

ENSCHEDE - De actie Twente voor Twente zet vrijdag de volgende stap in hun actie om geld in te zamelen voor FC Twente. Morgen start zij de tweede veiling, met een aantal opvallende items.

Zo worden er twee 43-jaar oude aquareltekeningen geveild van befaamd sporttekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn. Op de tekeningen staat FC Twente-clubicoon Epy Drost. Bruynesteyn tekende ze ‘live’ in de uitzending bij Studio Sport, omdat toen net bekend was dat Drost was opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Bekijk ze hieronder.

Vlag
Ook wordt er een vlag geveild uit 1975. Toen speelde FC Twente de finale van de Uefa cup tegen Duitse voetbalploeg Borussia Mönchengladbach. Op de vlag staan handtekeningen van alle spelers van beide teams. Verder worden er nog een aantal voetbalshirt’s geveild van voormalig en huidige Twente-spelers, een KNVB bekerwinnaars badjas van Marc Janko en een aanvoerdersband die gedragen is door FC Twente-icoon Blaise N’Kufo.

De voltallige opbrengst van alle geveilde items gaat naar FC Twente. De oorspronkelijke eigenaren van de afgedragen items houden er zelf niets aan over.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (42%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (34%)
439 stemmen