Volledig scherm
Gogbot 2015: multimedia, kunst, muziek en technologie © Lars Smook

Oude Markt wordt Zombie Arena tijdens Gogbot festival in Enschede

ENSCHEDE - Tijdens het Gogbot festival, dat de binnenstad van Enschede van 8 tot en met 11 september weer zal omtoveren tot een soort van kunstzinnige cyberkermis, wordt de Oude Markt een heuse Zombie Arena. Daar worden de beste "shooters" en voertuigen getoond die de mensheid goed van pas zullen komen wanneer zelfdenkende machines en cyborgs de wereld over hebben genomen.

Ook bijzonder is dat de opening van het festival op vrijdagavond tevens de wereldpremière van de audiovisuele liveshow Rythm Painter van Jaap Drupsteen markeert. De composities van de grafisch ontwerper laten muziek en bewegingen samensmelten.

Racen met drones
Onder het thema 'Post-Singularity' is er verder een keur aan mediakunst, muziek, interactieve installaties en symposia te zien en beluisteren in Enschede. Er zijn drone-races, de afstudeerders van Nederlandse kunstacademies strijden om de Blink Youngblood Award en studenten Creative Technology van de Universiteit Twente exposeren hun installaties.

Interactieve installaties
Speciaal voor het festival komt ook het wereldwijd geëxposeerde ANIMA van Nick Verstand naar Enschede. Deze interactieve installatie onderzoekt de communicatie tussen mensen en kunstmatige intelligentie. De Franse componist Fraction belooft met de performance Entropia een "ruimtelijke interactie tussen geluid, licht en 360 graden visuals".

poll

Opvolger Van der Laan vertrekt al weer bij FC Twente

Opvolger Van der Laan vertrekt al weer bij FC Twente

  • In roerige tijden kan een frisse wind geen kwaad (18%)
  • Slecht, FC Twente heeft stabiel bestuur nodig (44%)
  • Bestuur? Het veldspel is nu een groter probleem (38%)
539 stemmen