Volledig scherm

Oudste café Hengelo weer open

HENGELO - Het oudste café van Hengelo, ‘t Neutje in de Pastoriestraat, opent zaterdagavond tijdens Tropical Night weer de deuren. Het interieur is vernieuwd maar de authentieke sfeer is gehandhaafd, zegt Mart Groenman. Hij huurt het pand samen met broer Sjoerd-Jan en collega Melvin de Boer. De drie horeca-ondernemers runnen ook The Three Musketeers en D’Artagnan aan de Pastoriestraat.

In eerste instantie was het de bedoeling om de kroeg eerder te openen maar de verbouwing vroeg veel aandacht. Zo moest de oude lemen vakwerkmuur aan de zijkant intact blijven. Volgens Groenman is dat goed gelukt. Er is een klein deurtje bij gekomen. „De constructie is alleen maar mooier geworden.” Ook zijn twee beschadigde vlakken hersteld.

Interieur

Het interieur is stevig vernieuwd, met onder meer een nieuwe vloer en plafond en een nieuwe bar. Die heeft dezelfde vierkante vorm behouden. Het blad is van Twickels hout. De zaak ging in de herfst van 2014 dicht. De nieuwe uitbaters mikken op een doelgroep van dertig-plussers. Vanaf 18.00 uur zaterdagavond is iedereen er weer welkom.

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (11%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (79%)
1395 stemmen