Volledig scherm
Martine Frons van de politie overhandigd de eerste poster aan Jan Krul. © Bjorn Weinreder

Politie Midden Twente trapt campagne tegen vakantie-inbraken af

HENGELO - Vakantiegangers opgepast: wanneer de bewoners van huis zijn, zien inbrekers hun kans schoon om toe te slaan. De politie ziet ieder jaar rond de zomermaanden weer een piekmoment in woninginbraken ontstaan. Daarom begint het basisteam Midden Twente met een voorlichtingscampagne, die maandag werd afgetrapt bij caravanshop Jan Krul in Hengelo.

"Het aanpakken van inbraken kunnen we niet alleen, daarom hebben we iedereen nodig”, licht basisteamchef Ralf van den Heuvel toe. "Een inbraak heeft een grote impact. Wanneer de caravan voor het huis staat geparkeerd, weten inbrekers dat ze binnenkort in de gelegenheid zijn om ongestoord binnen te komen.”

Bel 112
De nadruk van de campagne ligt op het melden van verdachte omstandigheden in de buurt aan de politie. Niet twijfelen en direct 112 bellen. "Dan kunnen we het snelst ter plaatse zijn, want bij een inbraak op heterdaad komen we er meteen aan”, zegt Van den Heuvel. "Laat dus weten aan je buren dat je op vakantie gaat, dan weten ze dat er iets niet pluis is als er iemand bij het huis bezig is.”

Pop op de bank
Jan Krul van de gelijknamige campingzaak krijgt een poster overhandigd, die bij vele vakantiewinkels in de gemeentes Hengelo, Borne, Hof van Twente en Haaksbergen komt te hangen. „Die hang ik prominent op”, zegt hij. "Dit is vaak de plek waar voor mensen de vakantie begint. Zelf heb ik ook nog wel wat tips: een bekende van me zette een pop op de bank in de woonkamer. Dan leek het net of er iemand thuis was. Als caravanverkoper raad ik aan: koop gewoon een tweede caravan. Dan kun je met die ene op vakantie en de andere op de oprit laten staan.”

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1291 stemmen