Volledig scherm
© Lars Smook

Politie waarschuwt voor 'hengelen' in Hengelo en Borne

HENGELO/BORNE - Inwoners van Hengelo en Borne krijgen de tip om hun voordeur goed op slot te draaien. De laatste weken zijn in beide gemeenten meerdere inbraken via ‘hengelen’ gepleegd. De politie waarschuwt mensen alert te zijn. „Want het is zo makkelijk om dit soort inbraken te voorkomen”, aldus Niels Polman van het politiewijkteam Borne.
 

Bij het hengelen steken inbrekers een stuk ijzerdraad door de brievenbus zodat ze het slot open kunnen trekken. „Het gebeurt ook als mensen thuis zijn en bijvoorbeeld boven in bed liggen. Ze doen de deur open, doorzoeken de woning en trekken de deur weer zachtjes dicht. Ze werken geluidloos.” De oplossing is volgens Polman heel simpel: doe de voordeur op het nachtslot. „En haal de sleutel eruit.”

Kap
Afgelopen weekeinde is er een inbraakpoging geweest in een woning in de Hengelose Es. Dat was voor de politie reden om, via het Facebookaccount van de politie Borne, een waarschuwing de wereld in te sturen. Behalve het goed afsluiten van de deur wordt ook geadviseerd een kap over de brievenbus te doen en bij afwezigheid de buren te vragen een oogje in het zeil te houden.

poll

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

  • Prima besluit van de school, de angst moet niet gaan regeren (63%)
  • Ze hadden meteen terug moeten gaan naar Nederland (4%)
  • Onverstandig van scholen om überhaupt nog naar grote steden te gaan (32%)
1029 stemmen