Volledig scherm
© Thinkstock

Prijs voor sportproject met asielzoekers in Enschede

ENSCHEDE - Het initiatief Noabersport van Avanti Wilskracht en een aantal andere sportverenigingen heeft een sportprijs gewonnen van de gemeente Enschede. Het project kreeg vrijdagavond De Auke Vleer Sportwaarderingsprijs. Deze prijs is bedoeld voor een bijzonder initiatief met sport in Enschede.

Het idee voor Noabersport ontstond toen bekend werd dat er een asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld zou komen. De sportverenigingen in de buurt van dit terrein hebben een project opgezet om asielzoekers te laten sporten. Het project is uiteindelijk niet van start gegaan, omdat het asielzoekerscentrum er nog niet is.

FC Twente Vrouwen won vrijdagavond tijdens de sportverkiezingen in Enschede de prijs voor sportploeg van het jaar. De voetbaldames versloegen de judoploeg van Stichting Judosport Oost. Dinet Oosting is sportvrouw van het jaar. Zij werd met het Nederlandse softbalteam vierde plaats op het WK. Sportman van het jaar is Wil Dielis. In mei won hij op het WK hockey in Australië goud met het Nederlands Elftal voor 60-plussers. De prijs voor sporttalent van het jaar is voor judoka Jelle Snippe.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (46%)
  • Dit gaat wel heel ver (18%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (36%)
234 stemmen