Volledig scherm

Promotietram brengt jaar lang de boodschap van Enschede in Essen

ENSCHEDE/ESSEN - Met enige vertraging dendert de Enschedetram vanaf 1 juli door Essen. De tram, een nieuw type, toert een jaar lang door de Duitse stad, voorzien van Enschede’s promotiemateriaal. Zodat iedereen in Essen weet dat Enschede weliswaar ‘um die Ecke’ is, maar toch ook heel anders.

De uitbreiding van de Duitslandcampagne van Enschede zou in eerste instantie begin dit jaar van start gaan. Door omstandigheden is het een half jaar later geworden. Eerst moest geld bijeen worden gesprokkeld voor het bestickeren van een tram in Essen. Het moderne tramstel wordt een dezer dagen voorzien van tekst en uitleg over Enschede. Op 1 juli maakt de promotietram haar eerste rit door de stad in het noorden van het Ruhrgebied, op ongeveer anderhalf uur rijden van Enschede.

Volgens Petra Kamping van EnschedePromotie - verantwoordelijk voor de Duitslandcampagne - worden de Enschedese promotieboodschappen op de Duitse tram ongeveer drie keer per jaar aangepast. „Wanneer dat precies gebeurt, weten we nog niet. Het ligt voor de hand dat in de aanloop naar december de aandacht wordt gevestigd op Winterwonderland in de binnenstad van Enschede”, zegt Kamping.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Enschede Promotie

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (24%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (60%)
1430 stemmen