Volledig scherm
© Reinier van Willigen+

Renate uit Hengelo blij met schrijversprijs

HENGELO- Bloemen voor de Hengelose auteur Renate Oude Nijeweme (33). Uitgerekend in de week dat de Twentse haar eerste dichtbundel Oppervlaktespanning ten doop houdt, wint ze ook nog eens de verhalenwedstrijd Heel Twente schrijft.

Haar winnende tekst heet Reflecties in het water van de Maas.  

Keuze
Met 46 inzendingen viel er voor de jury ruim voldoende te kiezen. Opvallend in vergelijking met eerdere edities in Zeeland, Drenthe en Gelderland was dat veel meer mannen dan vrouwen een verhaal instuurden. Het publiek bij het Schrijverscafé mocht meestemmen. Acht genomineerden lazen hun verhaal voor.

Alle deelnemers maakten aan de hand van een prikkelende opdrachtregel een kort verhaal, waarin de elementen spanning en historie de boventoon voerden. Jury en bezoekers zaten niet op dezelfde lijn.

"Publiek reageert ook op de wijze waarop het verhaal wordt voorgelezen", verklaarde jurylid Dekker. De finale van Heel Twente schrijft werd gepresenteerd door Carla Dallinga en Ronald Mullié, met muzikale omlijsting van singer-songwriter Lisa Nora en in de pauze het werk van graffiti-kunstenaar Ymko Piek. Hij gaat zaterdag met de winnaars een graffiti-kunstwerk maken bij de Lambertusbasiliek in Hengelo

Jury
De vakjury werd gevormd door het schrijversduo Mullié/Dallinga uit Winterswijk (initiatiefnemers), René Siteur (directeur bibliotheek Hengelo), Marjon Kok (redacteur De Twentsche Courant Tubantia) en Angelique Dekker (Uitgeverij Maan).

Prijswinnaars:
1. Renate Oude Nijeweme (Hengelo)
2. Jimmy Berkel (Oldenzaal)
3. Gerrit Kraa (Bornerbroek), Robert Beernink (Enschede), Antoon Bosch (Nijverdal), Bob Boswinkel (Enschede), Ben Kerkwijk (Enschede) en Astrid van Leersum.

Volledig scherm
© Reinier van Willigen

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (61%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (25%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (13%)
1266 stemmen