Volledig scherm
De bomen werden in maart al gekapt, zaterdag beginnen de werkzaamheden. © Christian van der Meij

Ruime omleiding voor Deurningerstraat: het wordt druk in HengeloHENGELO - Het wordt druk in Hengelo als zaterdag de Deurningerstraat eruit gaat. Advies is om via de Beneluxlaan te rijden.
 

Het asfalt op de Bornsestraat is nog maar net opgedroogd of een volgende invalsweg is aan de beurt: de Deurningerstraat. Vanwege de vele fietsende scholieren begint dit werk in de zomervakantie, om de veiligheid van fietsers te waarborgen. De rotonde met de Sloetsweg is dan ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar gereed.
Het wordt druk in Hengelo, verwacht Mike Kremer van aannemer Wegenbouw Lansink. Want ook de Enschedesestraat ligt er nog uit. „Er gebeurt een hoop in Hengelo en al dat verkeer moet zijn weg vinden.”

Ver om
Om het centrum te ontzien en ook de Oldenzaalsestraat te ontlasten, wordt ervoor gekozen om het verkeer zo veel mogelijk om te leiden via de Beneluxlaan en de Europalaan. Dat lijkt misschien behoorlijk ver om maar volgens Kremer is die ruime omleiding juist bedoeld om te voorkomen dat de toch al volle Oldenzaalsestraat nog voller wordt. Voor fietsers en voetgangers is er vooralsnog weinig aan de hand. Zij kunnen hun weg vervolgen, omdat er steeds een baan beschikbaar blijft.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (21%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (54%)
257 stemmen