Volledig scherm
© TC Tubantia

Sanering zwaar vervuild terrein aan Industriestraat Enschede

ENSCHEDE - Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) uit Oldenzaal is volop bezig met de sanering van een al jaren braakliggend terrein aan de Industriestraat, naast het voormalige tuincentrum GroenRijk.

Het slib en de grond in twee sloten op het terrein zijn ernstig vervuild door bedrijfsvoering uit het verleden. Ze bevatten onder meer puin, sintel- en kolenas, zware metalen, PAK's, minerale olie en VOCI (vluchtige organische verbindingen als tri en per). Volgens een saneringsrapport van ingenieursbureau Tebodin van begin dit jaar is er geen sprake van risico's voor mens en ecologie.

Park
Aanleiding om de grond na vele jaren eindelijk te schonen is de aanleg van het naburige Cromhoffspark aan de Weth. Beverstraat. Het hemelwater wordt straks afgevoerd via een sloot die uitkomt in de al aangelegde retentievijver in het Cromhoffspark. De nieuwe sloot doorkruist de sloot op het vervuilde terrein.

De werkzaamheden liggen op schema. Projectleider Jos Brand van TWW verwacht dat de sanering eind deze week klaar is. Opdrachtgever is de gemeente Enschede, de eigenaar van het terrein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (76%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (18%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (6%)
309 stemmen