Volledig scherm
De studenten bij de première van de film die uit het bijzondere project voort is gekomen © Saxion

Saxionstudenten maken Thales 'cool' met 3D film over robot

ENSCHEDE - "Hoe zetten wij onszelf neer als een cool bedrijf?" was de vraag van hightech bedrijf Thales aan een aantal studenten van de Academie Creatieve Technologie van Saxion. Die vraag resulteerde in een 3D robotfilm die in de bioscoop niet zou misstaan. De film ging vrijdagmiddag in première in de Bataviawerf in Lelystad.

De hoofdrolspeler, een robot, werd door de studenten 3D geprint in Saxion FabLab in Enschede. In Project I-M wordt hij geboren in de fabriekshal van Thales, om vervolgens na een tocht dwars door Nederland op patrouilleschip Zr. Ms. Groningen van de Koninklijke Marine terecht te komen. Daar versmelt de robot met het schip tot een geïntegreerde Mast: een techniek vanuit Thales waarmee de marine wereldwijd voorop loopt. In de mast vormen camera-, radar-, en communicatieantennesystemen samen de ogen en oren van het schip. 

"Verwachtingen ruimschoots overtroffen"
Thales is ontzettend tevreden over het eindresultaat. "Onze verwachtingen van deze film zijn ruimschoots overtroffen door de studenten. De kwaliteit van de animatie is zo hoog dat we deze film met trots nog jaren zullen tonen om meer jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek", aldus Communications Manager Isabelle Borsboom.

Filmacademie en ArtEZ
Voor de grootschalige en ook voor Saxion nieuwe projectvorm moesten de negen studenten flink aan de bak. “Studietijd werd voor de betrokkenen een relatief begrip, studenten en docenten werkten met volledige toewijding en soms 24/7 aan dit onderwijsproject”, aldus Mirjam Koster, directeur van de Academie Creatieve Technologie. De studenten leerden het 3D-vak veelal zelf, maar kregen voor sommige zaken ook hulp van docenten en professionals van de Amsterdamse Filmacademie en kunstacademie ArtEZ.

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (82%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (8%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (11%)
38 stemmen