Volledig scherm
© Frans Nikkels

Survivalrun Odin populair in Enschede

ENSCHEDE - De club uit Enschede houdt een survivalrun. "Het is spannend. We hebben dit twee jaar geleden ook al eens gedaan, maar deze survivalrun is veel groter. We hebben liefst 600 aanmeldingen.

Inspectie
Er is een survival voor recreatieve sporters, en een voor wedstrijdlopers. De wedstrijdloop telt mee voor het klassement van de Survival Bond Nederland", zegt woordvoerster Kim Lammers namens Odin.
Deskundigen van de bond hebben alle hindernissen aan een grondige inspectie onderworpen. De leden van Odin hebben het parcours ook zelf afgelegd, zaterdag tijdens het clubkampioenschap. Deze zondag hebben de survivalatleten van Odin geen tijd om mee te doen. Ze moeten paraat staan bij de hindernissen.

Hulp
Odin krijgt daarbij hulp van Tartaros, de andere survivalclub uit Enschede. "Dat is een studentenvereniging. Zij helpen ons, wij helpen hen. Op 1 oktober houden zij een wedstrijd. Leden van ons zijn vrijwilliger bij die survival", zegt Lammers.
De sport is volgens haar aan een opmars bezig. Survival is niet alleen populair bij durfals uit kleine dorpen. "De verenigingen schieten overal als paddenstoelen uit de grond. Wij zijn in 2013 opgericht", vertelt Lammers.

Vrijwilligers
Twee jaar geleden hield Odin de eerste eigen wedstrijd. Ook vorig jaar wilde de club een survival houden, maar kreeg Odin het organisatorisch niet rond. "We hadden te weinig vrijwilligers. Gelukkig hebben we die dit jaar wel weer", zegt Lammers. Zij heeft er vertrouwen in dat haar vereniging jaarlijks de organisatie van een grote wedstrijd aankan.
Buiten lopen zich intussen al tientallen survivalatleten warm. De eerste start nadert. De sportievelingen vertrekken niet allemaal gelijktijdig, want dat zou voor opstoppingen zorgen bij de hindernissen. Om 09.10 uur vertrekt het eerste vijftal, maar niet met lege handen. Het eerste deel van het parcours leggen ze namelijk af met een autoband in de hand.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (75%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (18%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (7%)
322 stemmen