Volledig scherm
© Lars Smook

Telgenflat in Hengelo in de verkoop

HENGELO - Woningcorporatie Welbions ziet binnen de nieuwe regelgeving geen kans om zelf appartementen te realiseren in de Telgenflat aan de Markt.

„We krijgen het niet spits”, zegt directeur Harry Rupert. Daarom wil Welbions het beeldbepalende gebouw in het centrum van Hengelo afstoten.

Afronden

Belangstelling genoeg. „We zijn begonnen met zeven partijen.” Met drie ervan is Welbions momenteel nog volop in onderhandeling. Welke dat zijn, wil directeur Rupert niet zeggen. Hij hoopt de verkoop ‘binnen een maand’ af te ronden.

Welbions is sinds 2009 eigenaar van de Telgenflat. Met uitzondering van de benedenverdieping: die is nog altijd in handen van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB). Welbions telde ruim 3 miljoen euro neer voor de aankoop. De oorspronkelijke intentie was om er appartementen in te maken.

Kerntaak

Maar volgens de nieuwe regelgeving mogen woningcorporaties zich alleen nog maar bezighouden met hun kerntaak: de ontwikkeling en verhuur van sociale huurwoningen, beneden de huurtoeslaggrens. Dat betekent een maximale huur van 710 euro per maand. Volgens Rupert is het binnen die marge voor Welbions niet mogelijk in de Telgenflat appartementen te ontwikkelen.

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (27%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (17%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (56%)
473 stemmen