Volledig scherm
Rustpunt wandelaars Kennedymars Hengelo © Reinier van Willigen

Tevreden gezichten bij finishlijn Hengelose Kennedymars

HENGELO - Tachtig kilometer wandelen over asfalt, smalle paden in het bos en verstevigde zandweggetjes. En dat binnen negentien uur. De man met de hamer kwam voor de wandelaars van de Kennedymars vooral rond de zestig kilometer. Toch finishten slechts zeven van de 250 deelnemers niet. De ideale weersomstandigheden droegen daar aan bij.

Net als vorig jaar ving de Kennedymars aan bij voetbalvereniging ATC’65 aan de Torenlaan. Tijdstip van de eerste gezette stap: vijf uur in de ochtend. Na een rondje om Saasveld trokken de deelnemers richting Deurningen. Daarna waren Rossum, landgoed Boerskotten en Lonneker aan de beurt. Op dat punt hadden de wandelaars al zo’n vijftig kilometer in de benen. Ze vervolgden hun weg terug naar Deurningen, om te finishen aan de Torenlaan.

Geluk
Organisator Peter Levink zag vooral tevreden gezichten bij de finishlijn. Het weer speelde daar een grote rol bij. “Je moet een beetje geluk hebben en dat hadden we. Het was een uitstekende wandeltemperatuur.” Waar de tocht volgens traditie laat in de avond begint, is dat bij de Hengelose editie in de vroege ochtend. De organisatie kreeg daar net als vorig jaar veel positieve reacties op. “De deelnemers lopen dan voornamelijk tijdens daglicht. Zo kunnen ze ook een beetje genieten van de omgeving waar ze doorheen lopen.”

Volle inschrijving
Twee jaar geleden 146 lopers, vorig jaar 190 wandelaars en dit jaar 250 deelnemers. Levink ziet steeds meer interesse voor de Hengelose Kennedymars. “We hadden een volle inschrijving. Nieuwe lopers, maar ook bekende gezichten van vorige edities.” Een daar van was Henk-Jan van der Klis uit Balkbrug. Hij nam voor het derde jaar op rij deel.

Doorbijten
“Het ging heel goed, ik kende eigenlijk geen problemen. De eerste veertig kilometer liep ik op routine. Rond de zestig kwam ik net als veel andere deelnemers wel de bekende man met de hamer tegen. Dan is het een kwestie van doorbijten.” Net als Levink geeft hij aan dat het prettig is om te starten om vijf uur. Hij noteerde een tijd van dertien uur en 37 minuten. “Iets trager dan verleden jaar, maar ik ben tevreden. Het gaat toch vooral om de ervaring. Ik heb er weer van genoten dit jaar.”

Volledig scherm
Wandelaars Kennedymars Hengelo © Reinier van Willigen

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (75%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (18%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (6%)
359 stemmen