Volledig scherm

TV Enschede FM wint Lokale Omroep Award Crossmediaal

ENSCHEDE/HILVERSUM- TV Enschede FM heeft vrijdag de Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie Crossmediaal. De omroep krijgt deze mediaprijs voor de verslaggeving over grondwateroverlast in Enschede. De prijs werd vrijdag uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

Grondwateroverlast
Via radio, tv, online en in de krant werd de afgelopen maanden volop aandacht besteed aan de overlast door grondwater. De berichtgeving hierover kwam vanuit de Newsroom Enschede, de samenwerking tussen de lokale redacties van TV Enschede FM en TC Tubantia. “Het afgelopen jaar hebben we keihard gewerkt aan het verder uitbouwen van de Newsroom Enschede”, vertelt Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM. “Het nieuws over Enschede wordt door ons gebracht op alle media-typen die we hebben; radio, tv, print en online. Onze ambitie is om iedere Enschedeër elke dag te bereiken via een of meer van onze kanalen.”

De landelijke mediaprijs is voor de berichtgeving over overlast door grondwater. Door redactioneel onderzoek kreeg de Newsroom Enschede 500 klachten binnen over natte kelders en schimmelvorming. Ook hebben bijna 1000 Enschedeërs hun mening gegeven in een uitgebreide enquête. Van Willigen: “Inwoners van Enschede hebben via ons een overzicht gekregen van de problematiek die veel huizenbezitters bezig hield, en nog steeds houdt. Alle aandacht vanuit de Newsroom heeft geleid tot vragen in de lokale politiek en een nieuw onderzoek met peilbuizen in de grond. We hopen dat Enschede verlost wordt van dit probleem en het is natuurlijk erg mooi wij daar als media een rol in hebben kunnen spelen.”

Newsroom
Het Newsroom-concept is zo uniek en vernieuwend dat staatssecretaris Sander Dekker (OCW) de Newsroom Enschede heeft geopend en dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek deze als landelijke pilot ziet voor journalistieke innovatie in de regio. Van Willigen: “Het fonds stelt ons de komende drie jaar in totaal 450.000 euro ter beschikking om het concept van de Newsroom in de praktijk uit te voeren.”

Lokale Omroep van het Jaar
TV Enschede FM was daarnaast, samen met zes andere omroepen, genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. Die prijs ging dit jaar naar OOG, de lokale omroep van Groningen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede FM won vandaag de Lokale Omroep Award in de categorie Crossmediaal
Volledig scherm
TV Enschede FM won vandaag de Lokale Omroep Award in de categorie Crossmediaal
Volledig scherm

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (50%)
  • Dit gaat wel heel ver (15%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (35%)
60 stemmen