Volledig scherm
© Thinkstock

Twee Twentse bedrijven failliet

HENGELO/HAAKSBERGEN - De Jong Transport Op- en Overslag uit Hengelo en bouwbedrijf H. Klein Poelhuis uit Haaksbergen zijn woensdag door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Daardoor verliezen tientallen mensen hun baan.

Het 21 jaar oude transportbedrijf uit Hengelo heeft ook een vestiging in Leerdam. Volgens de eigen site telt het bedrijf 56 personeelsleden, waarvan 36 chauffeurs. De Jong Transport Op – en Overslag is tien jaar geleden over genomen door de familie Kroeze. Tegelijk met het transportbedrijf vielen ook H.J. Kroeze Exploitatie en J.M. Kroeze Beheer, beide gevestigd aan de Looweg in Wierden, om. Curator mr. F. Bleker was woensdagmiddag niet bereikbaar voor een toelichting op het faillissement.

14 mensen verliezen baan
Door het bankroet verliezen bij bouwbedrijf H. Klein Poelhuis uit Haaksbergen veertien mensen hun baan. Het bedrijf was actief op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, stallenbouw en onderhoud- en renovatiewerkzaamheden. Hennie Klein Poelhuis startte in 1973 het bedrijf. De rechtbank Almelo benoemde mr. W. Haafkes tot curator.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (32%)
590 stemmen