Volledig scherm
De Bloashal van het Twentebad. Zomers is het een buitenbad, bij aanvang van het seizoen wordt het bad overkapt. © Wouter Borre

Twentebad Hengelo adviseert jongeren tijdelijk ergens anders te gaan zwemmen

HENGELO – Het Twentebad in Hengelo geeft een ongebruikelijk advies aan de oudere jeugd: als ze dezer dagen willen zwemmen, kunnen ze vanaf vrijdagmiddag beter naar andere buitenbaden in omgeving gaan. Kleine kinderen zijn juist van harte welkom.

Net nu er tropische dagen aankomen, wordt het grote diepe buitenbad vrijdag overdekt en omgeturnd tot ‘Bloashal’. Dat is nodig omdat komende maandag de zwemlessen, de trainingen voor de zwemclubs en de activiteiten voor vijftigplussers beginnen. Uitwijken naar het recreatiebad binnen kan niet: dat wordt op dit moment verbouwd.

Ideaal
Voor ouders met kleine kinderen zijn dit ideale dagen: de ondiepe baden zijn wel geopend, kinderen kunnen daar naar hartenlust spelen en zwemmen. Volgens badmanager Ilija Melisie kunnen jongeren beter naar het Hulsbeek of Delden gaan. “Er zijn veel kleine kinderen, dus als ze balspelen willen doen, kunnen ze beter ergens anders naar toe gaan.”

Entreeprijzen
Het zwembad is niet van plan de entreeprijzen te verlagen. “Wij willen juist nu voorrang geven aan aan de gezinnen en ze zo veel mogelijk de ruimte geven. Als we de entreeprijzen verlagen, wordt het juist drukker en dat is niet de bedoeling”, zegt Melisie.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (24%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (52%)
656 stemmen