Volledig scherm
© Gemeente Hengelo

Twentebad Hengelo hoopt op mooi weer

HENGELO - Als het maar mooi weer wordt en blijft, hoopt het Twentebad. Aanstaande maandag begint de grote verbouwing en gaat de recreatiezaal met binnenbad dicht. Zwemmers zijn vooral dan op het buitenbad aangewezen.

De verbouwing duurt de hele zomervakantie van zes weken, plus nog twee weken voor de laatste werkzaamheden. Niet alles binnen gaat dicht: het instructiebad en het 25 meter wedstrijdbad blijven open.

De grote zaal van het Twentebad wordt flink onder handen genomen: er komt een beweegbare bodem en ook komen er nieuwe glijbanen. Het bubbelbad wordt verplaatst en vergroot. De vloer krijgt nieuwe tegels en alles wordt gelijkvloers.

Het Twentebad vraagt zwemmers om vooraf via de website informatie op te vragen. Of een bad open is, is sterk afhankelijk van het weer en de drukte. De twee binnenbaden die nog open zijn kunnen een beperkt aantal mensen aan.

Om meer buitenzwemmers te lokken, wordt de thermostaat een paar graden hoger gezet. Het grote bad buiten wordt verwarmd tot 25 à 26 graden. Het wedstrijdbad binnen wordt opgestookt naar 30 graden.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (42%)
  • Dit gaat wel heel ver (23%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (36%)
385 stemmen