Volledig scherm
© Thinkstock

Twentse scholen: ‘Cum laude is mooi, maar niet zaligmakend’

ENSCHEDE - Het ROC van Twente, Hogeschool Saxion en de Universiteit Twente zien de aantekening cum laude niet als een garantie voor succes. Tientallen scholieren in Twente krijgen dit jaar de aantekening cum laude omdat het eindcijfer gemiddeld hoger is dan een acht.

Het predicaat cum laude voor middelbare scholieren is bedacht door staatssecretaris Sander Dekker. Hij wil daarmee de toptalenten een extra stimulans geven. De aantekening geldt voor alle opleidingen, van vmbo-kader tot het gymnasium. Sociale vaardigheden
Volgens John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Twente, is het mooi dat scholen een cum laude op het diploma vermelden, maar is het geen garantie voor succes in het vervolgonderwijs. “Het is voor ons een indicatie over iemands talent en studiehouding, maar dat zegt niet alles. Hoge cijfers zijn mooi, maar je moet ook sociaal vaardig zijn. Bedrijven willen mensen die in een team kunnen werken. Kun je dat niet, dan gaat je dat opbreken, hoge cijfers of niet.”

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (72%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (20%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (8%)
713 stemmen