De nieuwe uitkijktoren bij de kleigaten van Rientjes. Het toegangspad is klaar, waaghalzen kunnen via de wenteltrap naarboven.
Volledig scherm
De nieuwe uitkijktoren bij de kleigaten van Rientjes. Het toegangspad is klaar, waaghalzen kunnen via de wenteltrap naarboven. © Frans Nikkels

Uitkijktoren langs A1 Hengelo vanaf vrijdag open

HENGELO - Waaghalzen zonder hoogtevrees kunnen vanaf vrijdag 22 juli de nieuwe uitkijktoren langs de A1 beklimmen. Het toegangspad is namelijk versneld aangelegd, de toren is te bereiken vanaf het parkeerplaatsje aan de Torenlaan, ter hoogte van de kleigaten van Rientjes.

Gemeten vanaf de grond tot aan de railing heeft de toren een hoogte van 22,5 meter. Een wenteltrap voert naar een plateau, waar de bezoekers een panorama over de omgeving wacht. De toren is bedoeld als een link tussen de beide gedeelten van het Weusthagpark, dat door de A1 wordt doorsneden.

Kijkgaten

Tijdens de klimtocht is de omgeving goed zichtbaar, omdat de toren een huid van geperforeerd bruin cortenstaal met bladmotieven heeft. Op verschillende niveaus zijn er ook grote kijkgaten aangebracht. De uitkijktoren was al gereed, maar zou pas in september toegankelijk zijn omdat het toegangspad ontbrak. Er komt later nog een afrastering langs het pad.

poll

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

Lobby voor Twents als vak op basisscholen

  • Goed initiatief om de streektaal levend te houden (45%)
  • Wat een onzin: wat heb je nu aan Twents? (9%)
  • Leer de kinderen Engels, daar hebben ze meer aan (46%)
931 stemmen