Volledig scherm
Het Bataafs Lyceum ondertekende als eerste partnerschool de overeenkomst met de Universiteit Twente © Universiteit Twente

Universiteit Twente biedt talentvolle vwo'ers extra uitdaging

ENSCHEDE - De eerste school waarmee de Universiteit Twente een overeenkomst voor het nieuwe Pre University Programma heeft ondertekend is het Bataafs Lyceum in Hengelo. In totaal hebben 15 scholen zich aangemeld voor het programma dat vwo-leerlingen extra uitdaging biedt en hen voorbereidt op een universitaire studie.

Dat gebeurt in de vorm van uiteenlopende masterclasses, die onder de noemer Twente Academy al een aantal jaar verzorgd worden. Talentvolle leerlingen kunnen bijvoorbeeld meer te weten komen over hacken, tumoren, robotica, kosmische straling en psychologie.

Honoursprogramma
Nieuw is het honoursprogramma voor de echt excellente toekomstige leerlingen uit de vijfde en zesde klas. Zij volgen twee masterclasses, drie deelmodules academische vaardigheden en worden als afsluiting bij hun profielwerkstuk begeleid door een UT-student. 

Vijftien partnerscholen
De andere scholen die zich als partner aan het UT-programma hebben verbonden zijn Carmelcollege Salland, het Bonhoeffer College in Enschede, het Assink Lyceum, de Waerdenborch in Holten, Canisius Almelo, Het Erasmus Almelo, Het Stedelijk Lyceum Enschede, Het Noordik Almelo, Lyceum de Grundel Hengelo, Marianum Groenlo, Pius X College Almelo, Twents Carmelcollege Oldenzaal, Twickel College Hengelo en het Ulenhofcollege Doetinchem.

poll

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

  • Ja, elektrische fietsen zijn ook fietsen (10%)
  • Nee, ik noem iets dat 45 kilometer per uur rijdt geen fiets (76%)
  • Het heet toch niet voor niets fietssnelweg? (15%)
249 stemmen