Volledig scherm
© Ivo Kruger

Universiteit Twente eerste ter wereld met 'lean'-accreditatie

ENSCHEDE - De Universiteit Twente is sinds vrijdag de eerste universiteit ter wereld met een formele accreditatie van het Lean Competency System (LCS). De bevoegdheid om internationaal erkende certificaten uit te reiken werd toegekend op basis van de uitstekende trainingen die de universiteit aanbiedt op het gebied van 'lean', de managementfilosofie die erop gericht is dat medewerkers zelf bedrijfsprocessen continu verbeteren.

De accreditatie komt vanuit de University of Cardiff, specialist op het gebied van lean werken, met een heus kenniscentrum: het Lean Enterprise Research Centre. Wanneer een organisatie aantoont dat zij deelnemers tot een bepaald niveau kan opleiden ontvangt zij het recht om internationaal erkende certificaten uit te reiken.

Olievlek 
Zoals de UT, die vanaf nu de certificaten lean yellow (basis) en green belt (gevorderden) mag toekennen aan de door haar opgeleide medewerkers. Zij kunnen vervolgens weer andere mensen bijbrengen wat lean werken precies inhoudt, waardoor de managementfilosofie zich als een olievlek over de universiteit verspreidt. 

Studenten
Niet alleen medewerkers worden in Enschede opgeleid tot lean-experts. Ook studenten krijgen al tijdens hun studie met de manier van werken te maken. 

Meer weten over wat lean precies is? Bekijk hieronder een filmpje van de Universiteit Twente. 

poll

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

  • Als de overheid het toestaat, zal het wel niet nodig zijn (5%)
  • Schandalig, een zorgverlener moet gecertificeerd zijn (33%)
  • Praktijkervaring is bij die doelgroepen vele malen belangrijker (62%)
1831 stemmen