Volledig scherm
© Ivo Kruger

Universiteit Twente eerste ter wereld met 'lean'-accreditatie

ENSCHEDE - De Universiteit Twente is sinds vrijdag de eerste universiteit ter wereld met een formele accreditatie van het Lean Competency System (LCS). De bevoegdheid om internationaal erkende certificaten uit te reiken werd toegekend op basis van de uitstekende trainingen die de universiteit aanbiedt op het gebied van 'lean', de managementfilosofie die erop gericht is dat medewerkers zelf bedrijfsprocessen continu verbeteren.

De accreditatie komt vanuit de University of Cardiff, specialist op het gebied van lean werken, met een heus kenniscentrum: het Lean Enterprise Research Centre. Wanneer een organisatie aantoont dat zij deelnemers tot een bepaald niveau kan opleiden ontvangt zij het recht om internationaal erkende certificaten uit te reiken.

Olievlek 
Zoals de UT, die vanaf nu de certificaten lean yellow (basis) en green belt (gevorderden) mag toekennen aan de door haar opgeleide medewerkers. Zij kunnen vervolgens weer andere mensen bijbrengen wat lean werken precies inhoudt, waardoor de managementfilosofie zich als een olievlek over de universiteit verspreidt. 

Studenten
Niet alleen medewerkers worden in Enschede opgeleid tot lean-experts. Ook studenten krijgen al tijdens hun studie met de manier van werken te maken. 

Meer weten over wat lean precies is? Bekijk hieronder een filmpje van de Universiteit Twente. 

poll

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

  • Prima besluit van de school, de angst moet niet gaan regeren (63%)
  • Ze hadden meteen terug moeten gaan naar Nederland (4%)
  • Onverstandig van scholen om überhaupt nog naar grote steden te gaan (32%)
1028 stemmen