Volledig scherm
© Lars Smook

Vakantiespelen voor kinderen van vluchtelingen in Hengelo

De kinderen van vluchtelingen in Hengelo vermaakten zich vandaag op de eerste vakantiespelen in het asielzoekerscentrum aan de Havezatenlaan. 

De eerste dag van de vakantiespelen stond in het teken van water. De kinderen deden spelletjes met waterbalonnen en waterpistolen. In een mum van tijd waren de kinderen en hun begeleiders kleddernat.

De vakantiespelen worden vier weken lang op maandag, dinsdag en vrijdag gehouden en zijn bedoeld voor vluchelingenkinderen van het AZC aan de Havezatenlaan, het AZC aan de Willemstraat en de kinderen van gezinnen met een vluchtelingenstatus die een woning hebben in Hengelo. Ook kinderen uit de buurt zijn welkom. Dat ze elkaar niet altijd kunnen verstaan is geen enkel probleem, zegt Geamze Akce, woon- en activiteitenbegeleider van het COA.

De vakantiespelen worden begeleid door stagiaires en vrijwilligers. Het zijn veelal de vrijwilligers die zich ook al inzetten voor de wekelijkse activiteiten voor de bewoners van het asielzoekerscentrum. 

"Het is fijn dat er wat voor kinderen georganiseerd wordt", zegt vrijwilligster Monique Blenkers. "De kinderen hebben zo veel naars meegemaakt. Dit vrijwilligerswerk moet je trouwens niet doen uit medelijden, maar om de mensen op weg te helpen in een nieuwe fase van hun leven."

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (45%)
  • Dit gaat wel heel ver (20%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (35%)
242 stemmen