Volledig scherm

Variërende sluitingstijden horeca centrum Hengelo

HENGELO Het college van B en w wil in deelgebieden van de binnenstad verschillende sluitingstijden voor de horeca invoeren. De nachthoreca rond de Pastorie-, Lange- en Beekstraat krijgt de meeste ruimte: de kroegen in dit uitgaansgebiedje kunnen tot 6.00 uur ‘s morgens doorgaan.

Horecazaken in en rond de Enschedesestraat moeten om vier uur sluiten en de verdere horeca in het het stadscentrum zal de laatste gasten om twee uur moeten uitzwaaien. Voor de bestaande ondernemers komt er een overgangsperiode. De voorstellen zijn neergelegd in de nieuwe ontwerp-horecavisie.

Clustering

De clustering is bedoeld voor ‘een goed ondernemers- en leefklimaat’ en voor effectief toezicht en handhaving.‘ Er is ook aandacht voor de verschillende typen horeca: natte horeca (de kroegen), droge horeca (zoals lunchrooms en eetcafés) en mengvormen: winkels met een horeca-hoekje. Het college wil deze laatste mix meer ruimte geven.

Tegenstand

De voorstellen liggen vanaf nu acht weken ter visie: twee weken langer dan gebruikelijk, vanwege de vakantieperiode. Maar nu al is duidelijk dat de binnenstadshoreca, vertegenwoordigd door de plaatselijke afdeling van Kon. Horeca Nederland en de Stichting Centrummanagement Hengelo, niet enthousiast is over de nieuwe sluitingstijden.

poll

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

  • Ja, elektrische fietsen zijn ook fietsen (7%)
  • Nee, ik noem iets dat 45 kilometer per uur rijdt geen fiets (81%)
  • Het heet toch niet voor niets fietssnelweg? (12%)
113 stemmen