Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verscheurde bon leidt tot ware clash bij de politie in Hengelo

HENGELO - Een conflict over een verscheurde parkeerbon is zodanig geëscaleerd, dat de politievrouw die de bekeuring uitschreef en haar raadsman strafrechtelijk worden vervolgd.

Het taxibusje dat bij herhaling verkeerd werd geparkeerd op de stoep voor haar woning in Oldenzaal irriteerde politievrouw Karin P. (53) zodanig, dat ze in 2012 een bekeuring uitschreef. Het taxibedrijf beklaagde zich bij haar chef, die de bekeuring daarop verscheurde.

Het was de opmaat naar een langslepende affaire, die volledig uit de hand is gelopen. Een heimelijk gemaakte opname van een bemiddelingsgesprek maakte dat de politievrouw en haar raadsman, Ferre van de N. uit Beilen (45), afgelopen week voor de meervoudige strafkamer in Almelo moesten verschijnen.

OM: geheimhouding geschonden
Het Openbaar Ministerie verwijt de politievrouw en haar juridisch adviseur, dat ze de geheimhoudingsplicht hebben geschonden. De vrouw zou het deel van het bemiddelingsgesprek, waar zij zelf niet bij aanwezig was, hebben opgenomen.

De opnameapparatuur zou in haar handtas hebben gezeten, die in de kamer achterbleef toen plaatsvervangend districtschef Rob Bokdam, mediator Jent Bijlsma en Ton Haverkamp, juridisch adviseur bij de politie, met elkaar in overleg gingen. Dat gebeurde vorig jaar op 15 april in Het Coachhuis in Hengelo.

Geschorst
Agente Karin P. ontkent dat ze zelf de hand had in de geluidsopname. Haar lezing is dat haar echtgenoot de cd met de opname thuis aantrof in de brievenbus. Haar man, die dat vrijdag onder ede bevestigde, zou ook als eerste kennis hebben genomen van de inhoud van het onderlinge overleg tussen de politiefunctionarissen en de mediator.

“Mijn man, die de cd eerst alleen had afgeluisterd, zei daarop dat ik helemaal geen financiële regeling zou krijgen om bij de politie te vertrekken, zoals mij was beloofd”, aldus Karin P., die al geruime tijd geschorst thuiszit.

Verzekeringsfraude?
De rechtbank ging niet in op de inhoud van het opgenomen gesprek. Wel kreeg Karin P.’s juridisch adviseur Ferre van de N. het woord. Hij gaf aan dat zijn cliënt bij hem kwam met de boodschap ‘dat ze haar bij de politie met hulp van een ‘smerige’ psychiater gek zouden laten verklaren’. „Ze zou dan door het UWV volledig worden afgekeurd, zo was het plan. Daarmee zou de politie dan verzekeringsfraude plegen”, aldus raadsman Van de N., eveneens vanuit de beklaagdenbank.

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gang van zaken wil de rechtbank ook ex-districtschef Bokdam, die inmiddels is vertrokken naar de brandweer, mediator Bijlsma en politiejurist Haverkamp onder ede horen. De zaak is daarom aangehouden. Wordt dus vervolgd.

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (75%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (18%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (7%)
348 stemmen