Volledig scherm
MST Enschede © Lars Smook

Verzet in Losser tegen parkeertarief MST

ENSCHEDE/LOSSER - Burgerforum Losser vindt de reactie van de gemeente Enschede op het onderzoek naar de parkeertarieven in de Van Heekgarage ronduit teleurstellend. Enschede meent dat de tarieven voor MST-bezoekers niet te hoog zijn en handhaaft ze. Burgerforum wil de krachten van omliggende gemeenten daarom gaan bundelen en samen protesteren tegen de tarieven.

Vanuit Enschede maar vooral vanuit omliggende gemeenten als Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Haaksbergen kwam eerder dit jaar forse kritiek op de parkeertarieven bij het MST. Sinds de nieuwbouw aan het Koningsplein is geopend, zijn bezoekers van het ziekenhuis die met de auto komen, aangewezen op de Van Heekgarage. En die hanteert een ander tarief dan de garage bij de oude MST-locatie.

Kosten
Een uurtje in de Van Heekgarage kost een bezoeker 2,60 euro, met een maximaal dagtarief van 20,80 euro. Dat gegeven maakte bij veel inwoners uit de omgeving emotionele reacties los.

'Valt mee'
Uit een evaluatie blijkt volgens Enschede dat het met de parkeerkosten nog wel meevalt. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben 64.000 bezoekers van het MST gebruikgemaakt van de Van Heekgarage. Het overgrote deel, 84 procent, heeft minder betaald dan 6 euro. Slechts 2 procent van de bezoekers kwam op een bedrag van boven de 13 euro uit. En het volledige dagtarief werd door minder dan vierhonderd parkeerders (0,6 procent) betaald. Volgens de gemeente komt dit door de kortingsmogelijkheden die bezoekers van het ziekenhuis worden geboden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (72%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (20%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (8%)
711 stemmen