Volledig scherm
© GoogleMaps

Video | Appartementencomplex rondom café De Zon in Enschede

ENSCHEDE - Boven en rondom café De Zon in Enschede wordt binnenkort begonnen aan de bouw van een appartementencomplex.

De fundering moet voor de kerst gelegd zijn, maar komende zaterdag staat de deur open voor iedereen die belangstelling heeft voor één van de negentien appartementen, om zich alvast een beeld te vormen. "Het worden mooie, energiezuinige appartementen in hartje stad, met huren die onder de huurgrens liggen", zegt Wim Klensman, eigenaar van caférestaurant De Zon. Ziekenhuis MST heeft al belangstelling getoond, voor de huisvesting van bijvoorbeeld co-assistenten. 

Mede-eigenaar
Wim en echtgenote Gerda Klensman worden mede-eigenaar van het appartementencomplex, samen met bouwtechnisch bureau Villa Meppel uit Nijeveen en ontwikkelaar MKB Vastgoed Nederland uit Steenwijk. Het horecagedeelte en de grond op de hoek van de Zuiderhagen, Pijpenstraat en Walstraat blijven hun eigendom.

Nieuwe toekomst
Sinds 1 augustus is de zaak gesloten om de focus helemaal te kunnen richten op de nieuwe toekomst, die een jaar of tien geleden werd afgewezen door de gemeente. Voor de gemeente was de parkeerplaats van De Zon aan de Pijpenstraat een doorn in het oog. Langzamerhand ontstond het idee van appartementen. Drie jaar nadat Klensman met ontwikkelaar MKB Vastgoed en bouwbureau Villa Meppel in zee ging, zijn alle vergunningen eindelijk rond. "Dit is waar we al die tijd naar hebben toegeleefd", aldus Klensman. 

Enschede FM sprak met Wim Klensman, directeur van De Zon. Beluister het fragment hier. Bekijk de beelden van TV Enschede FM hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.


 

http://www.tvenschedefm.nl/

poll

Gemeente Almelo wil Gorterbrug verlichten tijdens islamitische feestdagen

Gemeente Almelo wil Gorterbrug verlichten tijdens islamitische feestdagen

  • Prima plan, die brug is er voor alle Almeloërs (21%)
  • Belachelijk voorstel, we leven hier in Nederland (76%)
  • Waarom verlichten ze die brug niet gewoon elke dag feestelijk? (3%)
29 stemmen