Volledig scherm
Tassnim El Badoui, Eva van Vliet en Jade Bruinsma © Emiel Muijderman

Video | Enschedese scholieren voeren actie voor vluchtelingen: 'We moeten ze welkom heten'

ENSCHEDE - Vluchtelingen welkom in Enschede. Dat is de actie die woensdag op alle middelbare scholen in Enschede wordt gehouden. 

Woensdagmorgen worden in alle klassen speciaal gemaakte posters opgehangen. De actie is bedacht door drie vwo-leerlingen van het Stedelijk Lyceum. Tassnim El Badoui (15), Jade Bruinsma (14) en Eva van Vliet (15) vinden dat er veel te veel negativiteit hangt rond vluchtelingen. Ze willen daar wat aan doen. Op de Facebookpagina '053vluchtelingen' kunnen jongeren selfies met vluchtelingen plaatsen.

Open armen
Tassnim: "Ik zie op tv alleen nare dingen over vluchtelingen. We moeten ze daarom met open armen ontvangen. In plaats van bang voor ze te zijn, moeten we ze juist omarmen. Misschien nemen we als gezin een vluchteling in huis. We hebben nog wel een kamertje over."

'Heel erg'
Eva: "Ik vind het heel erg wat er gebeurt. Vluchtelingen zijn ook mensen . Ze hebben nare ervaringen opgelopen in hun eigen land. Ik vind het niet kunnen hoe ze nu in het nieuws worden neergezet. We moeten ze juist welkom heten en laten zien dat we blij met ze zijn."

Thuisgevoel
Jade: "Ik vind dat we de vluchtelingen een thuisgevoel moeten geven. We moeten er als inwoners van Enschede juist trots op zijn dat we mensen in nood kunnen helpen. Ze moeten de kans krijgen om mee te doen in de samenleving. Dat gaat het makkelijkst als je welkom bent.

De meiden doen op Enschede FM hun verhaal. Beluister het fragment hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

Speed-pedelecs moeten worden toegestaan op fietssnelweg F35

  • Ja, elektrische fietsen zijn ook fietsen (10%)
  • Nee, ik noem iets dat 45 kilometer per uur rijdt geen fiets (76%)
  • Het heet toch niet voor niets fietssnelweg? (14%)
242 stemmen