Voorafgaand aan de raadsvergadering over bezuinigingen op sportaccommodaties en zwembaden was er een ludiek protest van kinderen uit Glanerbrug: bewapend met waterballonnen en waterpistolen.
Volledig scherm
Voorafgaand aan de raadsvergadering over bezuinigingen op sportaccommodaties en zwembaden was er een ludiek protest van kinderen uit Glanerbrug: bewapend met waterballonnen en waterpistolen. © Lars Smook

Video | Half jaar uitstel voor sluiting zwembad De Brug in Glanerbrug

ENSCHEDE/GLANERBRUG - Zwembad De Brug in Glanerbrug gaat dicht, maar wel pas een half jaar later dan wethouder Jurgen van Houdt wilde. De sluiting is een bezuiniging: het zwembad is verouderd en kost jaarlijks veel meer geld dan dat het oplevert.

De raadsleden hebben ingestemd met sluiting van het bad, ondanks de protesten vanuit het grensdorp. Onder meer gehandicaptenzwemclub De Springplank, de dorpsraad en ouders en kinderen uit Glanerbrug deden een oproep aan de politiek om het bad open te houden.

Nieuw bad
De raad besloot in meerderheid dat De Brug dichtgaat per 1 januari 2018. Ondertussen moet de wethouder met een visie komen op de zwembaden in Enschede en die voorleggen aan de raad.

De raad gaat in principe akkoord met het realiseren van een nieuw bad dat voldoet aan de vereisten van de zwemsport. Daarbij is ook sluiting van het Slagman onvermijdelijk. De sluiting van dit zwembad in Enschede-Noord is gedacht in de periode 2021-2025.

TV Enschede FM sprak met organisator van de petitie en Facebookactie Roy Bruinsma over het besluit. Beluister dat gesprek hieronder terug. Bekijk hierboven de video van TV Enschede voorafgaand aan het besluit om de sluiting uit te stellen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

Klassen Bonhoeffer College vervolgen schoolreis in Parijs na aanslag

  • Prima besluit van de school, de angst moet niet gaan regeren (63%)
  • Ze hadden meteen terug moeten gaan naar Nederland (4%)
  • Onverstandig van scholen om überhaupt nog naar grote steden te gaan (32%)
1027 stemmen