Lente (9) en Tijn (6) bij het graf van Guus in de tuin
Volledig scherm
Lente (9) en Tijn (6) bij het graf van Guus in de tuin © Lars Smook

Video | Markelose wil Enschedees gezin aan nieuwe kat helpen

ENSCHEDE - De familie Bosman, van wie vorige week woensdag huiskat Guus werd doodgereden, kan op de steun rekenen van Giny Wessels. De Markelose heeft het gezin een nieuwe kat toegezegd, mocht het gezin daar zelf al aan toe zijn.

Te vroeg
Ontroostbaar waren de 6-jarige Tijn en de drie jaar oudere Lente, nadat hun kat levenloos in de bosjes aantroffen werd. Een dag eerder was het diertje nog ogenschijnlijk expres met volle snelheid door een scooter aangereden. Het nieuws dat Wessels een nieuwe kat aanbiedt, zorgde bij moeder Jannet Bosman voor een sprongetje van vreugde. “Maar,” tempert ze de verwachtingen meteen, “We hebben nog een tweede kat. Ook ligt het ongeluk nog zó vers in het geheugen, dat het nu gewoonweg nog te vroeg is. Maar we waarderen het gebaar ontzettend.”

De Markelose wil er verder niet te veel over kwijt. “Ik doe dit puur uit mijn hart. Toen ik dat bericht las wilde ik meteen helpen.” Ze benadrukt dat de bijkomende publiciteit bijzaak is. “Van mij hoeft het niet.”

Graf
In het tuintje achter het huis bij de familie Bosman zijn een aantal stenen zorgvuldig neergelegd. Samen vormen de stenen een klein hartje, ter nagedachtenis aan Guus. Reporters van TV Enschede bezochten het nadenken aan Guus en de plaats van het ongeval. Ook spraken zij met de familie Bosman. Bekijk de reportage hierboven terug.

TV Enschede FM sprak ook met Giny Wessels over haar geschenk aan de familie. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

tvenschedefm.nl

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (42%)
  • Dit gaat wel heel ver (23%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (36%)
382 stemmen