Volledig scherm
© Wouter Borre

Video | Mogelijk minder vluchtelingen in noodopvang Getfertsingel in Enschede

ENSCHEDE - Het voormalige Wegener-pand aan de Getfertsingel wordt momenteel verbouwd tot noodopvang voor vluchtelingen. Er worden slaap-, woon- en recreatieruimtes gecreëerd voor maximaal 500 asielzoekers. Maar het is nog maar de vraag of die 500 er ook komen.

Momenteel komen er 300 vluchtelingen per week Nederland binnen. "Dat kun je relatief weinig noemen", zegt locatiemanager Remko Kootstra van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). "Daarnaast kan er ook sprake zijn van vervangingscapaciteit, dat we in Enschede vluchtelingen opvangen omdat elders in het land opvanglocaties sluiten.

Maar naar mijn weten gaan er op korte termijn geen locaties dicht. Je ziet in het voorjaar wel dat opvanglocaties in vakantieparken opgeheven worden, omdat zo'n park weer door toeristen gebruikt gaat worden. Maar die beweging is in april en mei en daar hebben we in Enschede dus ook niet mee van doen."

Bezwaar
De noodopvang in het oude Wegener-pand gaat waarschijnlijk in de week van 20 juni open. "Op 6 mei is de omgevingsvergunning brandveiligheid ter inzage gelegd. Daar gaat dan zes weken overheen. We verwachten geen bezwaren, ook omdat de brandweer goed heeft meegekeken in het hele traject."

Als er toch bezwaar wordt aangetekend, kan de opening doorgaan. Alleen als bij de rechtbank een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, mag de noodopvang nog niet open. Kootstra is daar niet bang voor: "Ik verwacht en ik hoop dat dit niet aan de orde is en dat we gewoon volgens plan half juni de deuren openen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1302 stemmen