De steeds vaker voorkomende koninginnenpage
Volledig scherm
De steeds vaker voorkomende koninginnenpage © Thinkstock

Video | Museum TwentseWelle in Enschede presenteert de Vlinderfabriek

ENSCHEDE - Museum TwentseWelle presenteert deze zomer de Vlinderfabriek, een familie-uitje voor verpoppende rupsen, rondfladderende vlinders, kasten vol met vlinderverzamelingen en veel activiteiten. Hier ziet het publiek het hele groeiproces van ei tot vlinder.

In de binnentuin van het museum is een vlindertuin gemaakt waar de verpopte diertjes worden geplaatst. Nadat ze als vlinder uit de cocon zijn gekropen kunnen ze in de vlindertuin rondvliegen. Daar staat ook de moerbei, de boom waar vlinders van leven. De afgelopen tijd zijn de medewerkers van het museum 'opgeleid' om de vlinders op de juiste manier in leven te houden.

Zijderupsen
Natuurlijk zijn er ook zijderupsen in TwentseWelle. Voor deze rups is een speciale voorziening gebouwd - een rupsenhotel - waar zij zich met hun zijden draden kunnen inspinnen. Behalve deze kraamkamers met levende dieren zijn in De Vlinderfabriek veel tropische en lokale vlinders te zien uit de collectie van het voormalige Natuurmuseum Enschede. Vrijwilligers die vlinderdeskundig zijn, zijn maandenlang bezig geweest om de talloze vlinderkasten weer up to date te krijgen en te voorzien van de juiste beschrijvingen.

Activiteiten
Vanaf 2 juli worden de rupsen en vlinders iedere dag tussen 14.00 en 16.00 uur verzorgd. Medewerkers van het museum verzorgen dan niet alleen de dieren maar geven ook uitleg, en wie dat wil kan een rups over zijn hand laten kruipen of deze bestuderen onder een microscoop.

Ook is er in De Vlinderfabriek een tekentafel met kleurplaten van vlinders en rupsen en kunnen kinderen origamivlinders vouwen, die ze mee naar huis mogen nemen.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Tess Jellema, assistent projectleider van de Vlinderfabriek. Jellema was ook met reporters van TV Enschede FM in de vlindertuin. Bekijk de beelden daarvan hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Museum Twentse Welle presenteert deze zomer de Vlinderfabriek, een familie-uitje voor verpoppende rupsen, rondfladderende vlinders, kasten vol met vlinderverzamelingen en veel activiteiten. Hier ziet het publiek het hele groeiproces van ei tot vlinder.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (21%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (73%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (6%)
367 stemmen