Volledig scherm
Huldiging FC Twente Vrouwen © Marly Wilens

Video | Succesvolle FC Twente Vrouwen gehuldigd in Enschede

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen is woensdag in het gemeentehuis gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Tijdens de besloten bijeenkomst kreeg het team bloemen van wethouder sport Jurgen van Houdt. Ook roemde hij het elftal voor het zeer succesvolle seizoen.

Het is het vierde jaar op rij dat FC Twente Vrouwen landskampioen is geworden. De voetbalsters uit Enschede leken dit seizoen de landstitel in de Eredivisie Vrouwen te moeten afstaan aan Ajax. In de onderlinge confrontatie, in de op één na laatste competitieronde, werden de rollen echter omgekeerd. Ajax had bij winst in Hengelo feest kunnen vieren, maar Twente won met 1-0 en nam daarmee de eerste plaats op de ranglijst over op basis van een (veel) beter doelsaldo.

De ploeg van de vertrekkende trainer Arjan Veurink maakte in de slotwedstrijd bij PEC Zwolle geen fout, en won met 0-3. De Twentse vrouwen verzekerden zich daarmee opnieuw van de titel.

TV Enschede FM was bij de huldiging. Bekijk de reportage in het bovenstaande kader.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

FC Twente Vrouwen is woensdag in het gemeentehuis gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Tijdens de besloten bijeenkomst kreeg het team bloemen van wethouder sport Jurgen van Houdt. Ook roemde hij het elftal voor het zeer succesvolle seizoen.

poll

Middelbare school in Enschede verbiedt roken in en buiten school

Middelbare school in Enschede verbiedt roken in en buiten school

  • Terecht, sigaretten horen niet thuis op school (50%)
  • Overbodig verbod. Kinderen mogen toch al niet roken (16%)
  • Goed dat school verbiedt en helpt met stoppen (34%)
1290 stemmen