Volledig scherm
© TV Enschede FM

Video | Zwembad de Brug in Glanerbrug geteisterd door vandalisme

ENSCHEDE - Zwembad de Brug in Glanerbrug heeft al jaren last van vernielingen aan het pand. Vandalen halen bijvoorbeeld stoeptegels uit het trottoir of trekken de dakbedekking los.

Ongeveer eens in de twee á drie weken is het raak en heeft het zwembad honderden of duizenden euro’s schade. Jaarlijks kost dit het zwembad zo’n 30.000 euro.

Preventie
Het zwembad heeft meerdere keren geprobeerd het vandalisme tegen te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld hekken geplaatst en beveiligingscamera’s opgehanden. Maar zowel de hekken als de camera’s werden vernield.

Sluiting
Vrijdag werd bekend dat het zwembad vanaf het schooljaar 2017-2018 gesloten wordt, in verband met noodzakelijke bezuinigingen van de gemeente. Op langere termijn sluit ook zwembad het Slagman zijn deuren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

TV Enschede Nieuws - http://www.tvenschedefm.nl
  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

poll

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

Op meerdere plekken in Twente licht uit tijdens Earth Hour

  • Goed om stil te staan bij verandering klimaat! (34%)
  • Eén uur geen licht helpt het klimaat niet (54%)
  • Bij mij gaat elke zaterdag om 20:30 het licht uit (12%)
174 stemmen