Volledig scherm

Wat doen deze 3 Twentenaren op Into The Great Wide Open?

VLIELAND— Deze drie Twentenaren maakten afgelopen weekend de overtocht naar Vlieland om naar festival Into The Great Wide Open te gaan. Wat bracht ze naar het hoge noorden? Drie Twentenaren, drie typen festivalgangers.

​Eén keer in het jaar verandert Vlieland in een podium voor muzikaal en artistiek talent uit binnen- en buitenland: Into the Great Wide Open (ITGWO). Afgelopen weekend van 1-4 september overspoelde een bezoekersaantal van rond de 6000 het eiland. Deze Twentenaren vertolkten de drie soorten festivalgangers die je tegenkomt op ITGWO.

1. De vrijwilliger: Anke (Bornerbroek, 41 jaar, spraaktherapeut)Ze staat op het punt de boot terug te nemen, want ze moet maandag gewoon weer werken.   “Ik heb als vrijwilliger gewerkt om de artiesten op te halen en weg te brengen. Vanochtend was ik nog in Harlingen. Ik heb eigenlijk maar één band gezien, voor de rest alleen gewerkt. Ik vind het niet erg, zo krijg ik een kijkje achter de schermen van het festival. Die artiesten worden dan ook weer gewone mensen.”

2. De muziekfanaat: Témy (Enschede,  36 jaar, producent)

Volledig scherm

Hij heeft na het concert wel tijd om te praten, maar eerst even naar de muziek luisteren.

Ik voel me hier thuis op Vlieland. De natuur doet me denken aan de omgeving rond Enschede, de mensen op het festival hebben een echte Twentse houding. Broodnuchter, zo van; ‘òh nâ!’ De muziek is natuurlijk ook te gek; Anne Brun verraste mij het meest, die was heel erg goed.”

3. De kunstliefhebber:  Merle (Enschede, 26 jaar, student Design)

Volledig scherm

Ze heeft een stukje hout vast, waaraan een plastic goud-snipper is vastgemaakt.

“Ik heb iets gemaakt voor de ‘Waardeloze Winkel’, een interactief kunstproject opgezet door kunstenaar Pavèl van Houten. Daar kun je je gevonden objecten inruilen voor hun valuta ‘flutten,’ waarmee je weer andere ‘waardeloze’ dingen kunt kopen. Alle prulletjes worden mooi uitgestald in potjes en in stellingkasten, waardoor ze juist weer waarde lijken te krijgen.”

Archieffoto Into The Great Wide Open. ANP Kippa
Volledig scherm
Archieffoto Into The Great Wide Open. ANP Kippa
ANP Kippa
Volledig scherm
ANP Kippa

poll

Personeel ziekenhuis MST mag niet meer roken in bedrijfskleding

Personeel ziekenhuis MST mag niet meer roken in bedrijfskleding

  • Logisch, rook gaat in de kleren zitten en dat is slecht voor patiënten (41%)
  • Bij elk bedrijf heb je rokers, ook bij het MST. Laat ze lekker (29%)
  • Er moet een algeheel rookverbod komen voor ziekenhuispersoneel (30%)
702 stemmen