Volledig scherm
Stadskantoor Enschede © Annina Romita

Weer servicekantoor van DUO in Enschede

ENSCHEDE - Mensen met vragen over studiefinanciering of bijvoorbeeld het studentenreisproduct kunnen weer terecht in Enschede. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft sinds deze week weer een servicekantoor in de stad.

Het servicekantoor is sinds afgelopen dinsdag te vinden in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat. Studenten met vragen over studiefinanciering, het studentenreisproduct, de loting voor een studie of een studieschuld, kunnen op afspraak bij het kantoor terecht. Het kantoor is elke woensdag geopend.

Pilot
De 'heropening' van het servicekantoor maakt deel uit van een pilot van de gemeente. "Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden en voor sommige mensen is dat lastig, die komen er niet uit. Het kantoor van DUO maakt onderdeel uit van de pilot waarin wij deze mensen verder helpen," legt Petra Bout van Publiekszaken uit. De gemeente test met de proef, die tot mei volgend jaar loopt, of de behoefte aan persoonlijke hulp blijft.

Voormalig
Het voormalige servicekantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan de Ripperdastraat is in april verkocht. DUO heeft het pand vier jaar gehuurd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1295 stemmen