Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Wegwijzers in binnenstad Enschede

ENSCHEDE -  Bezoekers van buiten Enschede weten de weg in de binnenstad niet goed te vinden, bij gebrek aan goede bewegwijzering. Dat moet anders, wil Enschede zich (blijven) profileren als aantrekkelijke en levendige winkel- en uitgaansstad.

Dat vinden winkeliers, horecaondernemers, Enschede Promotie en de gemeente. In een gezamelijk overleg hebben ze gisteren de komst van wegwijzers bovenaan hun prioriteitenlijst voor de binnenstad gezet.

Hoe de wegwijzers er uit gaan zien, waar ze komen te staan en hoeveel het er worden, is nog niet duidelijk. „Tot nu toe is het alleen een idee, niet meer dan een signaal waarmee we aan de slag gaan”, zegt woordvoerder Evy Goessen namens wethouder Eelco Eerenberg. „De bordjes hebben nu de hoogste prioriteit in het binnenstadproject. Hoe we dat vorm geven en wat je ervan gaat zien, moet de komende maanden worden uitgewerkt.”

Ook de financiering van de bewegwijzering is zaak van nader overleg. Mocht de gemeente er geld voor uittrekken, moet het plan in elk geval ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad, aldus Goessen.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
80'
0-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Woonwagens blijven welkom in de gemeente Berkelland

Woonwagens blijven welkom in de gemeente Berkelland

  • Hier zitten de inwoners van Berkelland echt niet op te wachten (46%)
  • Prima, zolang het aantal standplaatsen maar niet wordt uitgebreid (24%)
  • Goed dat de standplaatsen behouden worden door de gemeente (31%)
678 stemmen