Volledig scherm
© Frans Tanke

Welk kunstwerk over Menthol en Roosje staat straks in Hengelo?

Nee, financieel is het nog niet rond. Maar Antek Olszanowski van Artikel 1 Overijssel weet zeker: dat komt wel goed. De voorman van het anti-discriminatiebureau, de initiatiefnemer voor het kunstwerk, twijfelt er niet aan dat er in augustus 2017 een monument in het stadscentrum staat voor Menthol, de eerste donkere man in Hengelo, en zijn geliefde Roosje.

Een plek is ook al gevonden: de hoek van de Nieuwstraat en de Enschedesestraat, voor het pand waar Roosje werd geboren. En nu de vier eerder geselecteerde kunstenaars hun ontwerp klaar hebben, is er geen enkele reden voor Hengelo om niet te gaan stemmen. Want de inwoners van de stad bepalen volledig welk kunstwerk het gaat worden.

Stemmen
De ontwerpen zijn vanaf vandaag (vrijdag) te zien in HeArt Gallery aan de Drienerstraat. Daar kan tot zaterdag 17 september worden gestemd. Verder wordt er de komende weken bij diverse grote evenementen in de stad een stand ingericht waar ook een stem kan worden uitgebracht. Te beginnen vanavond bij Heerlijk Hengelo op het Burgemeester Jansenplein.

poll

Rabobank sluit meerdere pinautomaten in Achterhoek om gevaar bij plofkraken te voorkomen

Rabobank sluit meerdere pinautomaten in Achterhoek om gevaar bij plofkraken te voorkomen

  • Goed! Veiligheid staat voorop (23%)
  • Is er geen andere manier waarop een plofkraak kan worden voorkomen? (42%)
  • Wat een onzin, je kunt niet voorspellen waar een plofkraak plaats gaat vinden (36%)
757 stemmen