Jurgen van Houdt, wethouder in Enschede. Foto: Annina Romita
Volledig scherm
Jurgen van Houdt, wethouder in Enschede. Foto: Annina Romita

Wethouder in Enschede had moeite met bedreigingen na nieuws over azc

ENSCHEDE - Jurgen van Houdt, wethouder asiel en integratie van de gemeente Enschede, werd in oktober vorig jaar meerdere malen bedreigd vanwege de komst van het azc. Van Houdt noemt die bedreigingen ‘heel moeilijk’.

,,Dat raakt je. En zeker omdat je met een opdracht van je gemeenteraad bezig bent, een collegebesluit uitvoering geven. Daar hoef je echt geen applaus voor te krijgen, maar dat er daarna van alles en nog wat gebeurt, vind ik wel jammer.” 

De komst van het azc naar Het Esmarkerveld heeft de gemoederen in Enschede flink beziggehouden. Zo waren er meerdere grote demonstraties en legden onbekenden varkenskoppen neer op het toekomstige azc-terrein.

Les geleerd
Wethouder Van Houdt zegt te hebben geleerd van de komst van het azc. ,,Even de hand in eigen boezem steken: ongetwijfeld hebben wij ook weer geleerd van onze ervaringen rondom het azc. Ook op het gebied van hoe zorg je nou dat dat ook de haarvaten van de samenleving bereikt, wat je met elkaar in college en raad doet en besluit”, aldus Van Houdt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (23%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (33%)
569 stemmen