Volledig scherm
© TC Tubantia

Wijnhal Hengelo kan doorgaan met proeverijen

HENGELO - De wijnproeverijen in De Wijnhal aan de Willem de Clercqstraat in Hengelo kunnen doorgaan.  


De Kon. SlijtersUnie lag sinds eind vorig jaar dwars, maar er is nu een oplossing gevonden, samen met de gemeente: het pand wordt opgesplitst in een winkeldeel en een proeflokaal. Uitbater Léon van Oudenallen is er blij mee. „We kunnen weer alles organiseren.”

Onterecht

De SlijtersUnie en Stichting Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP eisten medio december voor de bestuursrechter in Zwolle dat De Wijnhal moest stoppen met de halfjaarlijkse proeverijen. De burgemeester had een ontheffing voor de evenementen in het voor- en najaar verleend en dat vonden de SlijtersUnie en STAP onterecht. Want de winkel is geen slijterij en geen horeca.

Maar de proeverijen zijn voor De Wijnhal belangrijk: er volgen altijd flinke bestellingen op. Van Oudenallen vreesde dan ook voor de gevolgen. „Zonder de proeverijen kan ik de zaak wel sluiten”, liet hij op de zitting weten.

Opgesplitst

De rechter bepaalde evenwel dat de ontheffing niet correct was. Waarop middels de splitsing een andere oplossing werd gevonden. In veel gemeenten zijn wijnspeciaalzaken opgesplitst in een winkeldeel en een proeflokaal. En dat gaat ook in De Wijnhal gebeuren.

De gemeente heeft voor het proeflokaal een beperkte horecavergunning afgegeven. En dus kan de komende najaarsproeverij op 5 en 6 november gewoon doorgaan. Net zoals workshops, cursussen en proeverijen voor gezelschappen.

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (24%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (60%)
1429 stemmen