Volledig scherm
© Annina Romita

Winterworld welkom in centrum Hengelo

HENGELO - Het evenement WinterWorld Twente is wat het college betreft welkom op het Burgemeester Jansenplein. Organisator Freddy Scheffer krijgt daartoe een eenmalige bijdrage van 20.000 euro en medewerking met een snelle vergunningenprocedure. Dat laatste wordt nog een ambtelijke krachttoer, omdat het om een combinatie van vergunningen gaat. Terwijl Scheffer al op zaterdag 15 oktober wil beginnen met WinterWorld.

Die datum geldt voor de oorspronkelijke locatie op het Makroterrein. Maar die plek ziet Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) niet zitten, die wil WinterWorld - schaatsbaan, kerstmarkt en grand café - in de binnenstad. Waarna onderhandelingen met Scheffer volgden.

Toezegging
Ook de PvdA had al aan de bel getrokken. Uiteindelijk kwam het verzoek van SCH voor medewerking van de gemeente aan de verplaatsing dinsdagochtend bij het college op tafel. Dat resulteerde in een toezegging voor een bijdrage van 20 mille, die formeel door Bureau Hengelo wordt verstrekt. De bijdrage 2016 aan het bureau wordt daartoe met 20 mille verhoogd.

Entreeprijs
Het college heeft wel moeite met de subsidie omdat de entreeprijs 6 euro bedraagt. Bij subsidies geldt altijd de eis dat evenementen gratis toegankelijk moeten zijn. Daarom zouden kinderen minder moeten betalen of gratis toegang moeten krijgen als ze hun eigen schaatsen meenemen. Voorwaarde is ook dat alle vergunningen moeten zijn verstrekt. En dat zijn er verschillende. Het college wil de aanvragen 'op zo kort mogelijke termijn behandelen'.

Organisator Scheffer wijst er in een reactie op dat er bij de organisatie van WinterWorld veel meer komt kijken dan alleen deze subsidie. "Daar heb ik het college ook niet om gevraagd."

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (27%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (17%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (56%)
478 stemmen