CDA verbaasd over kermis op Oldenzaalse Ganzenmarkt

OLDENZAAL - Net als vorig jaar trekt de CDA-fractie aan de bel bij het college van B en W over de locatie van de voorjaarskermis. Waarom op de Ganzenmarkt en niet op het Plechelmusplein?

Toeval bestaat niet, stelt CDA-raadslid Judy van der Woning vast in de brief van haar fractie aan het college. Terwijl maandagavond in de raadzaal volop werd gesproken over het parkeerbeleid werden op de Ganzenmarkt, toch een prominente parkeerplaats voor bezoekers van de binnenstad, de kermisattracties opgebouwd.

Toezegging

De keuze voor deze plek riep vorig jaar al vragen op bij het CDA. Het college gaf bij die gelegenheid toe dat een andere locatie misschien beter was geweest. De kritiek zou als aandachtspunt mee worden genomen. Maar ondanks deze toezegging staat de kermis gewoon op de Ganzenmarkt en niet op (een deel van) het Plechelmusplein. Reden voor het CDA om opheldering te vragen. Is er gekeken wat de beste locatie voor een evenement als de voorjaarskermis? Is er overleg geweest met de aanvrager van de vergunning? En mocht het dit jaar 'per abuis' over het hoofd zijn gezien, kan dit aandachtspunt dan standaard worden meegenomen bij de toetsing van een vergunningsaanvraag.  

Oldenzaal - voorjaarskermis op de Ganzenmarkt voor het stadhuis
editie OL         Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20170518
Volledig scherm
Oldenzaal - voorjaarskermis op de Ganzenmarkt voor het stadhuis editie OL Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20170518 © Carlo ter Ellen DTCT
  1. Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    OLDENZAAL - De Boeskool is Lös krijgt met ingang van dit jaar een eigen consumptiemunt. Het is nog wel mogelijk om met de stapstadsmunt te betalen, maar hij wordt niet meer tijdens het zomerfeest verkocht. Er komt een Boeskoolmunt voor in de plaats, elk jaar een andere. Dit heeft de organiserende stichting besloten, met 'rugdekking' door de horeca van de Groote Markt. Volgens de Stichting Carnavals Stapstad wordt er hiermee een bom gelegd onder de stadsmunt. 

Oldenzaal e.o.