Volledig scherm

De gouden handjes van tennisclub Ready

OLDENZAAL - Bij het Future-tennistoernooi van Ready in Oldenzaal draait alles om de toppers, maar zonder de 50 vrijwilligers is het toernooi onthand. Ready heeft gouden handjes

Als tennissers nog aan het ontbijt zitten of zich gaan douchen, is het gros van de vrijwilligers bij het tennistoernooi van Ready al aan de dag begonnen. „Elke dag tussen half acht en acht uur zijn we hier”, zeggen Henri Nijenhuis en Johan Mentink. „Alles klaarmaken voor het toernooi. Als de tennissers om tien uur beginnen, zit voor ons het meeste werk er al op.”

Maar dan nog blijven ze paraat voor onverwachte dingen. Zo krijgt Johan Mentink, deze middag iets na één uur telefoon van de zieke tuinman Ton Schopman van het Kalheupinkpark. Een meterslange barbecue staat te dicht in de buurt van een prachtige moseik.

Die barbecue moet iets worden verplaatst”, hoor je Schopman door de telefoon zeggen. „De enorme warmte van de barbecue is slecht voor de eik”. Mentink sluit zijn telefoon. „Hier hebben we het zelf ook al over gehad vanmorgen. Het toernooi is mooi, maar we mogen natuurlijk niet het risico lopen dat deze boom schade lijdt. Dat gaan we oplossen.”

Het toernooi van Ready gaat door tot en met zondag. Vrijdag worden de kwartfinales gespeeld. Zaterdag zijn de halve finale en zondagmiddag zijn de finales van het dames- en herenenkelspel

  1. Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    OLDENZAAL - De Boeskool is Lös krijgt met ingang van dit jaar een eigen consumptiemunt. Het is nog wel mogelijk om met de stapstadsmunt te betalen, maar hij wordt niet meer tijdens het zomerfeest verkocht. Er komt een Boeskoolmunt voor in de plaats, elk jaar een andere. Dit heeft de organiserende stichting besloten, met 'rugdekking' door de horeca van de Groote Markt. Volgens de Stichting Carnavals Stapstad wordt er hiermee een bom gelegd onder de stadsmunt. 

Oldenzaal e.o.